Vårvandring 21.05.2022

Østfold Historielag /Borge og Torsnes Historielag inviterer til lokalhistorisk vårvandring 21. mai 2022 kl 1100-1500 «På spor av husmannsplass, stenhoggerbrakke og krigsminner»

ØH arrangerer denne gangen vårtur i samarbeid med Borge og Torsnes Historielag. Lengde: Ca 3 km Godt fottøy: Joggesko eller gode tursko. Oppmøte og parkering: Metaberget på Husvik i god tid før kl 1100. Ta med mat og drikke til eget bruk! Sitteunderlag er sikkert godt å ta med.

Oppmøte:
Metaberget på Husvik Fra Fredrikstad sentrum, ved å kjøre Habornveien (vei 22), og så ta av til venstre inn på Torsnesveien (vei 107). Fra Halden, tar en av fra E6 ved Solbergtårnet og følger Oldtidsveien (Haldenveien) mot Fredrikstad frem til skilt som viser avkjørsel til Torsnes til venstre forbi Borge Barneskole.

I nærheten av Torsnes Sykehjem er det avkjørsel mot Nes (Herregårdsveien). Følg Herregårdsveien, og ta så etter hvert til høyre inn på Husvikveien. Denne følger du frem til du møter historielagets folk der ved Husvik. Oppmøtestedet har koordinater(WGS84): 59°9’41.5″N 11°1’16.7″E.

Påmelding med navn, tlf.nr. sendes innen 12. mai til: eva.svendstad@hotmail.com

Les om Bunkeren i Ulvika https://www.kak.net/2018/12/26/bunker-og-narforsvar-ved-metaberget-i-torsnes/

Les om invitasjonen til vårvandringen: https://ostfoldhistorielag.org/2022/04/22/varvandring-sammen-med-borge-og-torsnes/

Velkommen! Hilsen Rolf Gulbrandsen, Borge og Torsnes Historielag og
Kari Stumberg Omholt, leder i Østfold Historielag

Dette innlegget ble publisert i Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.