Medlemsmøte 19.09. og informasjon om høsten 2018

Kjære medlemmer og interesserte.

Velkommen tilbake til virkeligheten og en mer normal temperatur. Ja, sommeren har vært fantastisk, men med litt vel mye sol og varme for mange av oss. Vi har mange spennende ting på programmet denne høsten. Aller først er turen for de som har kommet med på båtturen den 25. august. Der er det viktig å nevne at man må ha med egen stol. Men her er det kun Museets Venner som har regien.

Onsdag 29. august går vår vandretur fra den ”nye” kirkegården på Kråkerøy kl.17.00. Turen er cirka 5 km. Vi har tenkt å gå gjennom skogen sørover via Speiderhuset til Drengestua med retur over Strålsundveien. Ta med egen drikke og «biteti.»

Onsdag 19. september holder vi høstens første møte i Kråkerøy Idrettslags stue ved Ungdomsskolen. Som vanlig begynner vi kl.18.30. Denne kvelden får vi besøk av arkitekt Trine M. Skjeltorp fra Fredrikstad. Hun er 27 år og har nettopp avsluttet sine studier ved NTNU.

I sin masteroppgave tok hun for seg Torbjørnskjær Fyr. En kjent silhuett i skjærgården for de fleste. Dette utilgjengelige fyret var klart i 1872 og var bemannet fram til 1990. Naturkreftenes herjinger har siden gjort fyret enda mer utilgjengelig og forfallet er påtagelig. Men mer om dette skal vi altså få vite denne kvelden.

Når det gjelder kontorplass og plass for slektsforskningsgruppa har vi ennå ikke fått noe bedre tilbud. Vi ber derfor alle medlemmer om å holde øyne og ører åpne for et eventuelt passende sted.

Ellers er det verd å merke seg disse datoer for møter: Onsdag 24. oktober og fredag 23. november, julemøtet. Tradisjonen tro vil årets Årbok bli delt ut der.

Vi minner ellers om vår hjemmeside: www: kraakeroyhistorielag.no
og vår Facebookside @kraakeroyhistorielag

Velkommen til høstens møter!
Med vennlig hilsen fra styret i Kråkerøy Historielag

Inger-Torill Solberg, leder tlf. 48055992, Grete Nygren Rognes, sekretær tlf.99448885, Styremedlemmer; Tore W. Kristoffersen tlf. 41019428, Wenche Jensen, tlf.98802403, Ragnhild Andersen Røed , tlf. 45630495 og  Gro Hedvig Svensen, tlf. 99439883.
Varamedlemmer: Inger Brynildsen, tlf. 95798593 og Inger Sogn Olsen, tlf. 48607912.

Over, et bilde av lokalet til Kråkerøy Idrettslag hvor neste medlemsmøte holdes.

Foto av Torbjørnskjær: Inger-Torill Solberg.
Foto av Drengestua og K.I.L.s klubbhus: Roger Kjellvik.