Historisk ferjetur på elva vår 25.08.2018

Plankebyen hadde elva som hovedgate. Da byen vokste etter 1860 fikk de fleste både bolig og arbeidsplass nær elva. Det gjaldt alle de kommunene som senere ble slått sammen til dagens Fredrikstad.

Dette vil vi markere med en historisk båttur på Glomma lørdag 25. august fra klokka 14. Vi har leid en byferge som er sertifisert for 50 passasjerer. Medlemmer av historieforeninger i Fredrikstad kan melde seg på. Hver kan ta med en pårørende som ikke må være medlem. Turen er helt gratis, og vil  vare ca to og halv time.

Vi går om bord ved fergestedet i Gamlebyen. Vi tar med klappstoler, så det blir sitteplass til alle. Turen går først ut Vesterelva til Floa ved Gressvik, der vi snur og reiser opp elva, helt til Paddekummen i Sarpsborg.Vil du ha kaffe eller noe annet å drikke, får du ta med selv. Gamle kart kan det også være lurt å ta med.

Svein Skahjem vil være guide, og fortelle om bedrifter, boligsamfunn og virksomhet langs elva i historisk tid. Etter at vi er tilbake, byr vi på en kaffeskvett og enkel servering på Fredrikstad Museum, bare et par hundre meter fra fergestedet. For den som ikke har vært der før, vil det bli en god anledning til å gjøre seg kjent.

Ferga har begrenset plass. Derfor må vi be om påmelding innen 20. august. Send en e-post til h-j-k@online.no, eller ring 93427045. De som kommer med, skal få bekreftelse. Men når det er fullt er det fullt. Derfor er det lurt å melde seg på så snart som mulig.

Turen er et samarbeid mellom historielagene i storkommunen, og Fredrikstad Museums venner. Blir det større interesse enn båten har kapasitet for, kan vi lage flere turen senere.

Med hilsen
Fredrikstad Museums venner.

Dette innlegget ble publisert i Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.