Referat vårstevne Wennersberg 25.05.2016

Referat vårstevne på Wennersberg gård, av Jan H. Johansen.

Etter flere dager med kjølig drag i lufta, møtte cirka 55 medlemmer til «Vårstevne» på Wennersberg gård i strålende solskinn og passe varmt vær den 25. mai. Leder Inger-Torill Solberg og Sigmund Wennersberg ønsket medlemmene velkommen. Etterpå var det omvisning i fjøset. Alle fikk plastbeskyttelse på føttene før de gikk inn. Kyr på båsen som på Wennersberg begynner å bli en sjeldenhet i vårt område.

”Gamlebonden» ønsket velkommen til gards. Deretter flyttet vi oss opp ved våningshuset. Sigmund fortalte her om sin oldefar som kjøpte gården av brukseier Bjørneby. Gården het tidligere Futerød. Sigmund fortalte også om den videre utviklingen av gården fram til i dag. Spesielt må det ha vært utfordrende med brannen i 1955 som la det meste i ruiner. En interessant og gripende historie fra nærmiljøet på Kråkerøy.

Rolf E. Christiansen og Harald Thoresen hadde hver sine artige historier knyttet til gården Wennersberg, spesielt fra den perioden brukseier Bjørneby var eier. Møtet fortsatte med kringler og medbrakt kaffe og etterpå med salg av lodder. Gevinstene var blomster og noen gaver fra medlemmene. Loddsalget innbrakte kr. 2960,-

Nytt av året er et fint høyttaleranlegg som styret har gått til innkjøp av. Det gav samtlige en bedre høreopplevelse av det som ble sagt i plenum. Til sist ønsket Inger-Torill alle vel hjem og takket vertskapet på Wennersberg gård for at de tok imot oss på en så fin måte og overrakte Sigmund blomster.

Foto: Rolf E. Christiansen.

Fra det moderne fjøset. Foto: Rolf E. Christiansen.

Folk lytter interessert mens Sigmund forteller om gården. Foto: Rolf E. Christiansen.

Sønnen Lars Håkon har nå overtatt driften, men ‘far sjøl» er fortsatt med. Foto: Rolf E. Christiansen.

Dette innlegget ble publisert i Referater. Bokmerk permalenken.