Referat Årsmøte 22.02.2023

Historielaget hadde årsmøte på klubbhuset til Kråkerøy Idrettslag onsdag 22. februar. 53 personer var møtt fram. Leder Inger-Torill ønsket alle velkommen. Spesielt velkommen til vår tidligere formann Finn Gjerløw Engebretsen. Han fortalte om fergestedet fra Smertu til Forstaden ved Ny-Nygård brygge som hans tippoldefar Olaus Halvorsen etablerte.

Det var i 1840 at han begynte å ro over Glomma. Vi fikk se detaljer om priser ol. Det ble mye mer trafikk på elva etter at Bjørneby-bruket ble anlagt i 1868. I 1920 kom den første motorferga og Kråkerøy kommune overtok driften. Johan Engebretsen ble ansatt som forpakter. Fergestedet ble nedlagt i 1957 da Kråkerøybrua åpnet. Det var et flott foredrag som Finn høstet mye applaus for. Han fikk overrakt en ønsket gave.

Etter kaffe og utlodning var det tid for årsmøte. Valgkomiteen har hatt en stor jobb – og fikk ikke tak i sekretær.

Det nye styret består av
Leder: Inger-Torill Solberg
Nestleder: Gulli Martinsen
Kasserer : Roger Krogsrud
Styremedlem: Hilde Andreassen
Styremedlem. Terje Bjønnes (ny)
Styremedlem: Bente Heesch (ny)
Varamedlem: Leif A. Andersen

De avgåtte styremedlemmen:
Grete Nygren Rognes (5 år), Rolf Johansen og Inger Synnøve Brynildsen (4 år) ble takket for flott innsats gjennom disse årene. Alle fikk overrakt en gave og mottok velfortjent applaus.

Svein Gerhard Skahjem ble utnevnt til Æresmedlem. Han har vært med siden starten og var i sin tid en pådriver for å få historielaget i gang. Han har også stilt opp som historieforteller uttallige ganger- samtidig som han har ledet mange bli-kjent-turer. Han fikk overrakt diplom laget av Ole Klavestad og vakre blomster.

Dette innlegget ble publisert i Referater. Bokmerk permalenken.