Referat medlemsmøte 22.09.2020

Det var 32 personer til stede på møtet i Klubbhuset der Knut S. Alnæs fortalte historien om D/S Hvaler og om stiftelsen som siden 1993 har jobbet med restaureringen av passasjerbåten.

D/S Hvaler er bygget på FMV og hadde sin første tur i 1892. Dampbåten brukte 3 timer på reisen mellom Hvaler og Fredrikstad. Den kjørte også lengre turer, til Halden og til Strømstad bl.a. I tillegg til å frakte passasjerer var den lastet med varer og post. Prislisten viste mangfoldet av varer folk kunne ha med seg.

Stiftelsen D/S Hvaler med Jan Arntzen i spissen kom på banen da det var besluttet å skrote båten. I alle år siden har en flittig gjeng, støttet av Riksantikvaren, virksomheter og privatpersoner gjenreist den staselige dampbåten.

En lærerik og hyggelig kveld for oss som var til stede.

Referent: Grete Nygren Rognes.

Dette innlegget ble publisert i Referater. Bokmerk permalenken.